Deutsche Bank, devansată de rivalele americane în investment banking

Autor: Catalina Apostoiu 28.04.2017

Cea mai mare bancă germană trebuie să ţintească mai sus, a declarat CEO-ul acesteia, după ce operaţiunile sale de investment banking au fost devansate de cele ale rivalelor americane în primul trimestru al acestui an, scrie Financial Times. 

Pentru primul trimestru din acest an, Deutsche Bank a raportat un profit net de 575 de milioane de euro, mai mult de dublul celor 236 milioane de euro înregistrate în perioada similară a anului trecut şi peste aşteptările analiştilor, ce estimau un rezultat de 522 milioane de euro. Veniturile băncii germane au scăzut cu 9%, până la 7,3 miliarde de euro, iar aceasta s-a datorat parţial unui efect contabil rezultând din costul teoretic al răscumpărării datoriilor, a căror valoare s-a redresat din primul trimestru al anului trecut, când banca a fost prinsă într-un sell-off masiv, iar investitorii s-au temut pentru stabilitatea sa. Însă, chiar excluzând acest efect, Deutsche a pierdut teren în faţa rivalelor sale americane.

Deutsche a anunţat că veniturile din divizia de pieţe globale au avansat cu 9%, în timp ce vânzările diviziei de corporate şi investment banking au rămas constante. Spre deosebire, rivalele americane ale Deutsche au reuşit să-şi sporească veniturile din investment banking cu 21% în medie în primul trimestru.