Grupul de companii Electroprecizia Săcele mizează pe afaceri cumulate de 177 de milioane de lei, plus 14%

Autor: Laurentiu Cotu 03.05.2017
Grupul de companii Electroprecizia, cu afaceri în producţia de motoare, transformatoare electrice, echipamente elec­tronice auto şi transportul de măr­furi, estimează pentru acest an o cifră de afaceri cumulată de 177,8 mil. lei (39,5 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul trecut, conform cal­culelor ZF pe baza da­telor transmise de companie.
 
Holdingul Elec­tro­precizia a avut anul trecut venituri cu­mulate de peste 156 mil. lei (34,7 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de anul anterior, iar profitul net înregistrat în 2016 la nivel de grup a fost de 6,4 mil. lei (circa 1,4 mil. euro). Anul trecut, vânzările la export ale Electro­precizia Holding au ajuns la 17,2 mil. euro, fiind direcţionate cu precă­dere către piaţa Uniunii Europene.
 
„Eforturile de eficientizare şi optimizare a portofoliului de business vor continua şi în anul 2017. Dat fiind faptul că operăm cu portofoliu de bu­sinessuri capital intensive, preocuparea noastră va viza randamentul capitalului investit şi nu creşterea cu orice cost a cifrei de afaceri“, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Secelean, preşe­dintele consiliului de administraţie şi director general al Electroprecizia.
 
Administratorii producătorului de motoare electrice Electroprecizia Săcele au aprobat la înce­putul anului trecut nu­mirea în funcţia de director general al com­paniei a lui Adrian Sece­lean, principalul acţio­nar, în locul britanicului Harasgama Prithiviraj.