Mihai Miron, Spitalul privat „Sf. Constantin“ din Braşov. Un medic debutant specializat în oncologie câştigă 8.000 de lei, un chirurg cu experienţă ia şi 45.000 de lei

Autor: Mirabela Tiron 03.05.2017

„Consider că acestea sunt salarii normale, sunt mulţi medici care vor să lucreze la noi, preferăm să lucrăm cu medici permanenţi.“

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, care a fost deschis în 2011, con­trolat indirect de antreprenorul Mihai Miron (grupul Ropharma), a finalizat investiţii de 2 milioane de euro în chirurgie robotică, cu ajutorul că­reia se fac intervenţii minim invazive pe on­cologie urologică, dar şi pentru alte afec­ţiuni.

„În primul trimestru spitalul a funcţio­nat la capacitate maximă, chiar avem liste de aştep­tare de peste 30 de zile pentru inter­venţii, avem solicitări de la pacienţi din Un­garia şi Republica Moldova, iar pe timp de vară vin italieni şi spanioli pentru inter­venţii complexe. Aproape 5% din pacienţi sunt străini. Până acum am avut 20 de inter­venţii cu ajutorul chirurgiei robotice. Avem un parteneriat cu Spitalul din Geneva, vor să trimită pacienţi la noi“, a declarat pentru ZF Mihai Miron.

Principalul obiectiv al spitalului este chirur­gia oncologică, alături de chirur­gia obe­zi­tăţii. Cererea a crescut în zona in­ter­venţiilor chirurgicale cu grad ridicat de com­plexitate, în principal pe cazuri de chirur­gie onco­logică. Cerere mare este pentru secţia de on­cologie medicală, care oferă pa­cien­ţilor trata­mente citostatice în regim de spitalizare con­tinuă sau de zi. La spitalul Sf. Constantin se fac pe lângă intervenţiile chi­rur­gicale şi con­sul­taţii în ambulatoriu. „Vrem să avem şi inter­venţii pentru trans­plant renal cu pre­levare robotică, încercăm să intrăm în programul naţional, vom face inter­venţii şi pentru cancer gastric şi vom dez­volta o secţie de imagistică“, a mai spus Miron.