​Cel mai mare ordin introdus în piaţă la Digi până acum este de 586.000 de acţiuni, adică 33 mil. lei, cât tot rulajul BVB într-o singură zi

Autor: Liviu Popescu 04.05.2017

Până astăzi la ora 15:00 în sistemul de tranzacţionare arena la care au acces brokerii figura un singur ordin de subscriere de 586.000 de acţiuni Digi (RCS&RDS), ceea ce înseamnă că un investitor, fie ei retail sau persoană juridică, şi-a exprimat interesul să cumpere acţiuni Digi de circa 33 mil. lei (7,3 mil. euro), adică cât se tranzacţionează la bursa românescă într-o singură zi.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la compania de brokeraj Estinvest, consideră că cel mai probabil poate fi vorba de o persoană juridică. “Se aşteaptă la un grad de suprasubscriere mai mare”, adaugă el. Următoarele două ordine ca mărime sunt de 357.142 de acţiuni fiecare, cumulat circa 40 mil. lei.

În cazul ordinului de 586.000 de acţiuni de 33 mil. lei, cel mai mare introdus pentru subscriere la Digi, este posibil ca o parte din aceşti bani să fie împrumutaţi pentru a beneficia de o rată de alocare mai bună la final, spun brokerii din piaţă. Fiind vorba de o suprasubscriere atât de mare, este de aşteptat ca o parte a subscrierilor mari, mai ales spre finele perioadei, să nu reflecte intenţia de a cumpăra atât de mult acţiuni, ci doar de a avea o rată de alocare mai bună raportată la fondurile proprii ale investitorului. Preţul unei acţiuni RCS pe segmentul retail este de 56 de lei pe unitate.