BCR a înregistrat în primul trimestru un profit net de 43,4 mil.euro; creditele şi avansurile acordate clienţilor au crescut cu 1,3%

Autor: Roxana Rosu 08.05.2017

BCR, controlată de grupul aus­triac Erste, a înregistrat în primul trimestru un profit net de 196,3 milioane lei (43,4 milioane euro), susţinut de o bună performanţă operaţională şi de îmbunătăţirea portofoliului de credite, se arată în raportul celui mai mare jucător din sistemul bancar ro­mâ­nesc.

In primele trei luni din 2016, banca a raportat un profit net, atribuibil acţionarilor, de  315,1 milioane lei. 

Profitul operaţional s-a situat la 338 milioane lei (74,7 milioane EUR), mai ridicat cu 2,3% decât rezultatul din anul precedent, de 330,6 miliaone lei (74,7 milioane EUR), ca urmare a veniturilor operaţionale mai mici (aflate sub impactul soluţionării portofoliului de credite neperformante şi a unui mediu de dobânzi scăzute), cuplate cu costuri mai scăzute. 

Ponderea împrumuturilor neperformante (NPL) a scăzut la 11,3% comparativ cu 19,6% în martie 2016, iar rata de acoperire a NPL s-a situat la 87,5%. În acelaşi timp, banca a înregistrat un flux de creditare solid, adăugând 1,7 miliarde credite noi în bilanţ.

“Mai întâi şi înainte de toate suntem recunoscători clienţilor noştri, pentru loialitatea lor şi încrederea de a conta pe Banca Comercială Română pentru planurile lor de afaceri şi de viaţă. Pe baza acestei premise, vom continua să creştem sănătos afacerile şi portofoliul de clienţi, vizând o intermediere financiară responsabilă, care să sprijine dezvoltarea fiecărui client şi prosperitatea întregii comunităţi. Credem în România, credem în clienţii noştri şi vedem o responsabilitate uriaşă pentru noi, în calitate de companie financiară, să sprijinim consolidarea încrederii la nivelul întregii societăţi. Aceasta continuă să fie o prioritate pe termen lung pentru Banca Comercială Română”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.