Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătăţii, are afaceri de doar 18 milioane de euro. Cele mai mari trei companii private din distribuţia de medicamente rulează peste 2 miliarde de euro anual

Autor: Mirabela Tiron 16.05.2017

Compania Naţională Unifarm, dis­tri­buitorul de medicamente al Ministe­ru­lui Sănătăţii, controlat cu pachet inte­gral de stat, a finalizat anul trecut cu afaceri de 82 mil. lei (18 mil. euro), dublu faţă de anul anterior, potrivit şefului companiei.

„Contractele cu Ministerul Sănătăţii ne-au asigurat 40 de milioane de lei din cei 82 de milioane de lei anul trecut. Restul sunt contracte cu lanţuri private precum Catena, Sensiblu, Help Net, dar şi cu spitale şi maternităţi“, a declarat pentru ZF Adrian Ionel, CEO-ul privat al companiei, numit în 2012.

Unifarm, cu 35 de angajaţi, are în flo­ta proprie 10 autoutilitare de trans­port mar­fă, dar lucrează şi cu alte 140 de ma­şini ale partenerilor privaţi, potrivit lui. „În total lucrăm cu 89 de produ­că­tori de me­dicamente. Avem un depozit de 6.000 de metri pătraţi în nordul Bucu­reştiului, lângă sediul Agenţiei Naţio­nale a Medi­ca­mentului şi Dispozi­ti­velor Me­di­cale. Dis­tri­buim anual peste 30 de mi­lioa­ne de cutii de me­di­ca­men­te şi vac­ci­nuri“, a spus Adrian Ionel pen­tru ZF.