O nouă latură a crizei de personal: O firmă de IT cu vânzări de 550.000 de euro a început să recruteze elevi de liceu. Elevii au nevoie de acordul părinţilor pentru a putea lucra

Autor: Ioana Matei 16.05.2017

►Unii copii sunt mai buni din punct de vedere tehnic decât mentorii lor ► Majoritatea elevilor sunt olimpici la nivel naţional.



Compania locală de dezvoltare software Gentlab din Bucureşti, înfiinţată de antreprenorul Adrian Sita, a deschis anul acesta un punct de lu­cru în Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul căruia lu­crează elevi de liceu. În total, în sediul din Oneşti lu­crează 10 persoane, trei testeri şi şapte dezvol­ta­tori, dintre care cinci sunt elevi cu vârstele cuprin­se între 15 şi 18 ani;  până la sfârşitul anului se aş­teap­tă ca numărul lor să se dubleze. Valoarea in­ves­tiţiei din acest punct de lucru a fost de 15.000 de euro şi a presupus angajarea personalului şi cumpărarea mobilierului de birou.

„Timpul pe care îl alocă muncii este decis de ei; noi am discutat să fie vorba despre cel puţin 2 ore pe zi minimum, dar în vacanţa de Paşti, de exemplu, au lucrat mai multe ore, în funcţie de cât timp aveau la dis­po­ziţie“, a spus Adrian Sita. Antre­­pre­norul nu dezvăluie suma exactă cu care tinerii sunt plătiţi, însă precizează că „am început cu salariul minim din Bucureşti la nivel de junior în domeniul IT.“

Ideea de a lucra împreună cu elevii la punctul de lucru din Oneşti, oraş în care el a crescut, a venit ca urmare a experienţei antreprenorului cu un profesor de fizică de acolo, care l-a ajutat la pregătire în perioada în care el era elev.