Harta turismului viticol: aproape 70 de crame sunt deschise pentru turişti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 16.05.2017

♦ Mai bine de un sfert din cramele deschise să primească turişti sunt în Muntenia, cele mai multe aflându-se la doar câteva zeci de kilometri depărtare de Bucureşti ♦ Proprietarii de crame au început să investească şi în unităţi de cazare ♦ România se află pe locul 14 în lume la consumul de vin.



Aproape 70 de crame din Ro­mâ­nia practică turismul vi­ti­col, cele mai multe fiind si­tu­ate în Muntenia, arată da­tele de pe CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme care promovează turismul viticol şi vinul românesc.

Astfel, aproximativ jumătate din firmele care au ca domeniu de activitate producţia de vin îşi deschid porţile pentru turişti, care fie vin pentru degustări, fie au posibilitatea de a opta pentru pachete complete: mese, degustări de vin şi cazare.

Dacă multe crame organizează în principal degustări organizate, sunt şi producători care deschid porţile cramei chiar şi vizitatorilor care nu anunţă înainte să ajungă, dar sunt curioşi să guste din vinurile zonei.

Cramele organizează degustări de vinuri, tururi de crame, iar unele dintre ele au investit chiar şi în unităţi de cazare pentru a oferi clienţilor pachete complete.