Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat favorabil pentru funcţia de viceguvernator BNR

Ziarul Financiar 16.05.2017

Eugen Nicolăescu, deputat liberal, a fost avizat favorabil de comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, fost membru PNL, implicat într-un dosar de mită, care şi-a dat demisia din această funcţie anul trecut.

Eugen Nicolăescu este unul dintre cei mai vechi membri PNL, iar din 2015 este vicepreşedinte la nivel naţional. Între 2012 şi 2016 a fost  vicepreşedinte organizaţia PNL Sector 3 Bucureşti. El a ocupat şi funcţia de ministru al Sănătăţii, între 2012 şi 2014, poziţie din care a demisionat. 

Consiliul de administraţie al BNR este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României, funcţie ocupată în prezent de Mugur Isărescu.

Din Consiliu mai fac parte Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Liviu Voinea (guvernator) şi Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe GherghinaÁgnes Nagy şi Ágnes Nagy, membrii.