Creşterile de salarii se văd şi în piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată: vânzări de 557 mil. euro, un plus de 6% în trimestrul unu

Autor: Roxana Rosu 17.05.2017
Telecomul a rămas şi în primul trimestru din acest an cel mai mare segment al pieţei bunurilor de folosinţă îndelungată, cu vânzări de 204 mil. euro, dar pe locul secund au urcat  electrocasnicele mari cu vânzări de 110 mil. euro
 
Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată s-a majorat în primul trimestru al anului cu aproape 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la un total de 557 milioane euro, cele mai mari creşteri fiind în sectorul de electro­nice (12,7%) şi cel de electrocasnice mici (17,7%), potrivit studiului GfK TEMAX.
 
Ca valoare, vânzările de electronice au ge­­ne­rat 92 milioane euro, cele de electro­cas­nice mici 45 milioane euro, electro­cas­ni­cele mari de 110 milioane euro, aparatele foto 5 mi­lioane euro, echipamentele IT 93 mi­lioane euro, iar zona de telecom a avut o valoare de 204 milioane euro.
 
La polul opus, cea mai mare scădere (de peste 16%) a fost înregistrată de sectorul de dispozitive de printare, cu vânzări de 8 milioane euro. Un alt domeniu care a fost pe minus a fost cel de IT (-3,5%).