UniCredit Bank implementează semnarea plăţilor de până la 800 de lei prin scanarea amprentei digitale

Autor: Mona Scarisoreanu 17.05.2017

UniCredit Bank implementează semnarea plăţilor de până la 800 de lei prin scanarea amprentei digitale şi oferă clienţilor o dobândă mai mare pentru depozitele constituite prin canale digitale.

UniCredit UniCredit oferă utilizatorilor aplicaţiei de Mobile B@nking opţiunea de a autoriza plăţi de până la 800 de lei (sau echivalentul în valută) folosind doar amprenta digitală, pentru telefoanele compatibile (cele care permit logarea şi autentificarea plăţilor prin citirea amprentei digitale), se arată într-un comunicat al băncii.

”Investiţiile în dezvoltarea digitală sunt o prioritate pentru noi, iar în acest context aplicaţia Mobile B@nking reprezintă un vârf de lance al ofertei pentru persoane fizice. Ne dorim ca această aplicaţie să ajungă să fie utilizată de cât mai mulţi dintre clienţii noştri, pentru că este un instrument util, care le face mai uşoară interacţiunea cu banca, permiţându-le să realizeze operaţiuni bancare diverse de oriunde se află şi la orice oră. Actuala ofertă pentru depozite la termen şi autorizarea plăţilor prin amprentă digitală reprezintă beneficii suplimentare pe care le oferim clienţilor, din dorinţa de a le face viaţa mai uşoară”, declară Septimiu Postelnicu, Şef Divizie Retail în cadrul UniCredit Bank.

Clienţii UniCredit care deţin telefoane compatibile pot opta pentru autentificarea plăţilor de până la 800 de lei (sau echivalentul în valută) prin citirea amprentei digitale, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN.

Mai mult, utilizatorii care constituie un depozit la termen prin Mobile sau Online B@nking primesc în plus 0,15 puncte procentuale la dobândă faţă de dobânda acordată pentru acelaşi tip de depozit deschis în sucursală. Ei pot alege durata depozitelor - de o lună, trei luni, şase luni sau 12 luni şi pot opta pentru reînnoirea automată a acestora. Pe toată perioada iniţială a fiecărui depozit, până la prima maturitate, dobânda primită de client este fixă.

Depozitele se reînnoiesc automat cu dobânda de depozit în vigoare la data prelungirii, în funcţie de suma, valuta, termenul şi canalul utilizat pentru constituirea depozitului. În cazul depozitelor la termen constituite pe o perioadă de minimum şase luni şi cu opţiune de prelungire automată la maturitate, comisionul de retragere numerar prin casierie este zero, pentru retrageri efectuate la fiecare scadenţă ulterioară primei prelungiri automate. În ceea ce priveşte comisioanele de transfer prin Online sau Mobile B@nking, acestea sunt cu 75% mai mici decât cele aferente aceloraşi operaţiuni ordonate în sucursale.