Jaak Mikkel, general manager Coca-Cola HBC: Exporturile noastre cresc şi ne-ar ajuta o îmbunătăţire a infrastructurii

Autor: Simona Tatu 18.05.2017

Jaak Mikkel, directorul general al Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, spune că o îmbunătăţire a infrastructurii din România ar ajuta întreg procesul de export al companiei.

„Infrastructura se află de mult timp pe agenda guvernamentală şi continuă să fie un subiect important. În contexul în care exporturile noastre sunt în creştere faţă de acum cinci ani, o îmbunătăţire a infrastructurii ne-ar ajuta. Avem fabrici în mai multe oraşe din România, deci cu cât se va îmbunătăţi infrastructura, cu atât mai eficienţi şi mai competitivi vom fi şi noi“, a spus Jaak Mikkel, general manager Coca-Cola HBC România, în cadrul evenimentului de lansare a studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România“.

Conform studiului, compania contribuie la bugetul eco­nomiei de stat cu 0,8%, prin plata taxelor şi impozitelor. Pre­zenţa pe piaţă a acestui sistem generează în economie în mod direct sau indirect o valoare adăugată de 448 mil. euro. Studiul a fost realizat de firma de consultanţă Steward Redqueen, pe baza datelor financiare din 2015.