Grindeanu: România e pregătită să înceapă cât mai curând negocierile de aderare la OCDE

Autori: Mediafax , Iulian Anghel 19.05.2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarant ieri că România e pregătită să înceapă cât mai curând negocierile de aderare la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), statutul de membru al acestei organizaţii urmând să fie o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră şi a nivelului său de dezvoltare. „România e pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE. 

Statutul de mem­bru al organizaţiei va fi o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră, a nivelului său de dezvoltare.

Va însemna o administraţie publică mai eficientă şi mai adaptată la cerinţele unei lumi globale.

Credem cu tărie că acest lucru se poate întâmpla cât de curând. Suntem conştienţi de difi­cultatea procesului şi suntem dispuşi să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi în acest sens", a declarat Grindeanu, prezent la dezbaterea „România şi OCDE – Perspec­tive actuale şi viitoare", care se des­făşoară la sediul BNR. El a mai spus că este ne­voie nu doar de voinţa României, ci şi de sprijinul partenerilor externi, state membre ale OCDE.