ING Bank, profit brut de 120 mil. lei în T1, plus 22% faţă de anul trecut

Autor: Anelis Baciu 19.05.2017

ING Bank, a şaptea bancă din piaţa locală după active, a raportat un profit brut de 120 de milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii veniturilor.

Veniturile totale înregistrate de ING Bank în România s-au majorat cu 19%, până la 323 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat cu 15%, până la nivelul de 176 milioane de lei.

„Începutul lui 2017 a continuat creşterea organică pe care ING a raportat-o şi în utimii ani, cu o cotă de piaţă care creşte constant atât în segmentul creditării, cât şi al depozitelor (...). Obiectivul nostru rămâne să construim banca digitală a viitorului“, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

Portofoliul de credite al băncii a avansat cu 28% în ultimul an şi a ajuns în martie la 18,5 miliarde de lei, creditarea în lei fiind principalul motor de creştere. Împrumuturile în lei au urcat cu 45% faţă de luna martie a anului trecut până la aproximativ 13 miliarde de lei. Pe de altă parte, depozitele atrase de la clienţi s-au majorat cu 20%, până la 23 miliarde de lei. ING Bank avea la finalul anului trecut active în valoare de 29 miliarde de lei şi o cotă de piaţă 7,4%.