Şoferul care a provocat incidentul din New York ar fi declarat că "a auzit voci"-surse

Autor: Mircea Olteanu 19.05.2017

Richard Rojas, şoferul care a provocat incidentul rutier din zona Times Square din New York, în urma căruia o persoană a decedat şi alte 22 au fost rănite, le-ar fi spus anchetatorilor că "a auzit voci" şi că se aştepta să moară, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează BBC News online.

Rojas, 26 de ani, fost membru al forţelor navale americane, a fost arestat în trecut pentru conducere în stare de ebrietate şi pentru că ar fi ameninţat un bărbat cu un cuţit. Autorităţile nu cred că individul are legături cu grupuri teroriste.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, după ce a fost arestat, bărbatul ar fi strigat la poliţişti: "Trebuia să ma împuşcaţi! Voiam să-i ucid".

Poliţia a comunicat că este posibil ca bărbatul să fi fost drogat în momentul în care a comis fapta. Testele iniţiale au indicat că acesta nu consumase alcool.

"Nu există niciun indiciu că ar fi un act terorist", a afirmat Bill de Blasio, primarul oraşului New York, precizând că măsurile antiteroriste vor fi totuşi intensificate din raţiuni de precauţie.

O femeie a murit, iar alte 22 de persoane au fost rănite după ce un vehicul Honda Accord a lovit un grup de pietoni, în zona Times Square. Patru răniţi sunt în stare critică, iar trei sunt în stare gravă, a precizat Bill de Blasio.