Guvernul vrea să susţină dezvoltarea industriei jocurilor video în România

Autor: Roxana Rosu 19.05.2017

Memorandumul de susţinere a industriile creative, aprobat de guvern, oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative pentru domeniul jocurilor video, un sector creativ cu potenţial economic crescut, cu o cifră de afaceri de peste 130 de milioane de euro şi aproximativ 7000 de oameni, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Asociaţia salută aprobarea memorandului, apreciind căă iniţiativa este un semnal pozitiv şi un pas important către alinierea politicilor guvernului la tendinţele europene pentru acest sector.

„Acest memorandum oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative pentru domeniul jocurilor video, un sector creativ cu potenţial economic crescut, ce îmbină creaţia de conţinut artistic cu tehnologii de vârf şi soluţii de business inovatoare. Industria dezvoltatorilor de jocuri din România are nevoie de un ecosistem antreprenorial sănătos şi de un suport cuprinzător, predictibil şi aliniat din partea tuturor instituţiilor relevante ale statului. Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video îşi doreşte să devină un partener de încredere al Guvernului şi oferă tot suportul de care este nevoie pentru a duce la capăt acest demers”, declară Cătălin Butnariu, Preşedinte RGDA.

De asemenea, Asociaţia vrea să facă parte din Grupul Permanent de lucru pentru sectorul creativ, ce va avea că scop identificarea şi promovarea iniţiativelor dedicate sprijinirii industriei.

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România are o cifra de afaceri de peste 130 de milioane de euro şi numără în prezent aproximativ 7000 de oameni. 

Asociaţia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania