Skanska va finaliza in 2022 proiectul Campus 6 de la Politehnica. Prima clădire va fi gata anul viitor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.05.2017

Skanska, dezvoltatorul proiectului de birouri Campus 6, din zona Politehnicii, va semna la finalul anului primele contracte cu chiriaşi pentru prima faza a proiectului. Dezvoltatorul va livra prima cladire in trimestrul trei al anului viitor.

"Intregul proiect va avea 81.000 mp, in patru cladiri. Prima va fi livrata in trimestrul al treilea din 2018 si reprezinta o investitie de 38 mil. euro", a spus Aurelia Luca, country manager Skanska Property Romania.

Intregul proiect va fi livrat in 2022.

Prima clădire va avea o suprafaţă de circa 22.000 mp, cu 11 etaje supraterane şi două niveluri de parcare subterană.

Skanska a cumpărat parcela de 2,1 hectare din terenul aflat vizavi de staţia de metrou Politehnica, pe fosta platformă industrială Pumac, de la omul de afaceri Ion Rădulea, care deţine proiectul Sema Park, şi de la familia Bonte, care controlează lanţul de farmacii Centrofarm.

Fosta platformă industrială Pumac era unul dintre cele mai râvnite terenuri din Bucureşti pentru dezvoltări imobiliare, având în vedere apropierea de metrou, de pasajul Basarab, dar şi de existenţa în apropiere a unor campusuri universitare, care pot furniza forţă de muncă pentru companiile care vor să aibă birouri în această zonă.