Ministerul Finanţelor a început să ceară de la companiile de stat dividendele speciale constituite din rezerve. Prima cerere a fost făcută către Oil Terminal

Autor: Liviu Popescu 23.05.2017
Ministerul Finanţelor a transmis pe 17 mai o solicitare către operatorul portuar Oil Terminal (OIL) prin care cerea conducerii să propună pentru repartizarea spre dividende speciale a sumelor existente în rezerve, aşa cum stipu­lează Ordonanţa de ur­genţă 29/2017 de la finele lunii martie. Consiliul de administraţie al Oil Ter­minal a decis să nu distri­buie sumele din rezerve spre dividende.
 
Compania de stat motivează că sumele din contul „alte rezerve“ au fost utilizate pentru investiţii, iar cele din contul „re­zultat reportat“ nu pot fi propuse deoarece soldul este debitor, iar ordonanţa de urgenţă se referă la sumele existente în soldul creditor.
 
„Consiliul de administraţie, întrunit în şedinţa din data de 22 mai 2017, a decis să avizeze propunerea de neredistribuire/nedistribuire sub formă de dividende suplimentare a unor sume existente în contabilitate la 31 de­cem­brie 2016 din conturile «Alte rezerve» şi «rezultatul reportat»“, este decizia Oil Terminal, companie cu 111 mil. lei capitalizare.