Vânzările retailerilor din AFI Ploieşti au crescut cu peste 12% în T1, iar venitul operaţional a urcat la 1,2 mil euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.05.2017

Vânzările retailerilor din AFI Ploieşti au crescut cu peste 12% în primul trimestru al anului, iar venitul operaţional net a crescut cu 16%, atin­gând 1,2 milioane de euro, la un grad de ocupare de 99%.

Per total, AFI Europe România, filiala locală a grupului israelian, a avut un venit operaţional net de 12,2 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 12,7% comparativ cu perioada similară a anului 2016.

„Rezultatele financiare excelente şi ritmul permanent de dezvoltare economică din România ne oferă ocazia de a ne continua şi extinde proiectele aflate în derulare şi de a investi în unele noi. Este cazul proiectului de 60.000 de metri pătraţi din centrul Braşovului, AFI Braşov - care include un centru comercial şi un proiect de birouri; al celui de 56.000 de metri pătraţi de spatii de birouri clasa A AFI Tech Park din Bulevardul Progresului din Bucureşti şi al primului proiect rezidenţial dezvoltat de AFI Europa România -  AFI City, situat pe bulevardul Bucureştii Noi“, spune David Hay, CEO al AFI Europe România.

Centrul comercial de la Ploieşti a avut o evoluţie ascendentă şi pe parcursul anului trecut, cu un plus de 15% al vânzărilor şi de 6% la venitul operaţional, care a ajuns la finele lui 2016 la 4,5 milioane de euro.