Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Autor: Andreea Traicu 26.05.2017

"La sfârşitul anului 2009, inculpatul Munteanu Ioan, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat. În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Procentul de 5% din valoarea contractelor ar fi reprezentat 400.000 euro. Banii ar fi fost primiţi în trei tranşe, spun procurorii, din care 350.000 euro i-ar fi fost remişi personal în perioada 2009-2010.

"Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în cursul anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii", mai spun procurorii.