Proiectul achiziţiilor publice este aproape finalizat: Trebuie să mergem la Bruxelles cu el

Autor: Mediafax 29.05.2017

Proiectul legii achiziţiilor publice este finalizat în proporţie de 95%, iar instituţiile din România vor merge la Bruxelles pentru a prezenta şi argumenta motivele schimbărilor aduse în lege, a anunţat premierul Grindeanu joi, după vizita de lucru de la Ministerul Transporturilor.

„În acest moment, proiectul este aproape finalizat, în procent de 95-96%. În perioada următoare va trebui să meargă aceste instituţii titulare de filă la Bruxelles, să explice ceea ce vrem să facem, să spună motivele pentru care dorim să facem aceste schimbări“, a spus Grindeanu.

Premierul a menţionat că schimbările aduse legii achiziţiilor publice „trebuie să respecte toate criteriile de transparenţă şi de legalitate, dar, în acelaşi timp, trebuie să şi elimine ceea ce reclamă toată lumea, această birocraţie excesivă din punctul de vedere al achiziţiilor publice, aceste termene şi aceste modalităţi, care, până la urmă, îngreunează activitatea, fie că vorbim de unităţi administrativ-teritoriale, fie că vorbim de ministere“.