Documentele-cheie ale UE în negocierile pentru Brexit. Măsurile care îi vizează pe cei peste 200.000 de români din Marea Britanie

Ziarul Financiar 30.05.2017

Cu doar 10 zile înaintea alegerilor generale, Uniunea Europeană a publicat două documente care vor afecta fiecare persoană care locuieşte sau plănuieşte să se mute în Marea Britanie în anii care urmează.

Concret, este vorba despre două programe de negociere care pun în evidenţă poziţia blocului comunitar faţă de nevoia de a proteja drepturile cetăţenilor care locuiesc în Regat, cea mai clar articulată de până acum în această privinţă. Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după polonezi (916.000) şi irlandezi (322.000).

Documentele întocmite de negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, sunt publicate cu zece zile înainte de alegerile generale din Marea Britanie şi în condiţiile în care negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE vor debuta pe 19 iunie.

Unul dintre documente este intitulat „Principii esenţiale privind drepturile cetăţenilor" şi are patru pagini, iar celălalt a fost denumit „Principii esenţiale privind acordul financiar" şi conţine zece pagini.

Citiţi continuarea pe gandul.info