Cine este de fapt pe locul şase în topul băncilor locale?

Autor: Anelis Baciu 31.05.2017

CEC Bank a anunţat ieri că s-a menţinut pe locul şase în topul băncilor locale, cu active de 28,16 miliarde de lei lei anul trecut, dar ING Bank a raportat pentru 2016 active de 28,9 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că banca olandeză ar fi trecut pe locul şase la finalul anului trecut.

“CEC Bank a reuşit în anul 2016 să îşi menţină poziţia şase în topul băncilor din sistemul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 7,16% din total active bancare, în condiţiile în care piaţa bancară din România a fost extrem de dinamică pe segmentul de achiziţii şi fuziuni (operaţiuni care determină creşterea imediată a cotei de piaţă a băncilor achizitoare), precum şi în condiţiile în care unele bănci din sistem au beneficiat de majorări ale capitalului social din partea acţionarilor”, a transmis ieri CEC Bank.

Pe de altă parte, ING Bank a transmis anterior la o solicitare ZF că deţinea la finalul anului trecut active de 28,9 miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 7,35%, uşor peste cota de piaţă de 7,16% raportată de CEC Bank. În aceste condiţii intrebarea care se ridică este cine se află defapt pe locul şase în topul băncilor locale?