Societatea de brokeraj Goldring publică marţi prospectul de listare la bursă a producătorului de echipamente electrice AAGES Târgu-Mureş

Autor: Liviu Popescu 01.06.2017

AAGES vrea să vândă 15% din acţiuni într-o ofertă derulată până la finele lunii iunie. Prospectul a fost aprobat de ASF.



Compania de brokeraj Goldring va publica marţi dimineaţă, 6 mai, pros­pec­tul de listare la bursă a AAGES Târgu-Mureş, producător de echipa­mente elec­trice, şi se aşteaptă ca săp­tă­mâna viitoare să înceapă oferta publică iniţială secun­dară, potrivit repre­zen­tanţilor Goldring.

AAGES Târgu-Mu­reş a avut anul trecut afaceri de 23 mil. lei cu un profit net de 3,2 mil. lei.

ZF a scris că este vor­ba de o listare prin vân­zare de acţiuni de la o parte din acţionarii exis­tenţi, ceea ce înseamnă că banii nu vor intra în companie. Listarea va fi pentru 15%, dar free float-ul (acţiunile dispo­ni­bile spre tranzac­ţionare) va fi de apro­ximativ 30%. Astfel, la aproape trei săptămâni după ce Digi Commu­nications s-a listat la bursă, în ringul de tranzacţionare ar putea să intre încă o companie privată.

Acţionarul majo­ri­tar al AAGES Târ­gu-Mu­reş este AAGES Headinvest, firmă înfiin­ţată în februarie 2016, care are 54,9%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.