Ultimul an sub umbrela americanilor de la Sigma Bleyzer. Producătorul de lactate Covalact şi-a dublat profitul înainte de a fi vândut către grupul francez Lactalis

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.06.2017
Compania Covalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 230 mil lei (51 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul pre­ce­dent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
 
În plus, profitul net al producătorului s-a dublat anul trecut şi a ajuns la peste 13 mil. lei (2,8 mil. euro). Anul 2016 reprezintă practic ulti­mul în care Covalact a stat sub umbrela fon­dului american de investiţii Sigma Bleyzer, care s-a înţeles cu gigantul francez Lactalis pen­tru vânzarea companiei din Sfântu Gheorghe.
 
Tranzacţia este estimată la 30-40 de mil. eu­ro, conform surselor ZF,  şi aşteaptă acordul Con­­­­­siliului Concurenţei pentru a fi finalizată. Prin această achiziţie, Lactalis, gigant francez cu a­fa­­ceri de 18 mld. euro anual, a semnat a doua tran­­­zacţie pe plan local într-un interval de a­pro­xi­­­mativ un an, după ce şi-a adăugat în porto­fo­­liu şi producătorul de lactate Albalact, li­derul pie­ţei.