Ioana Necula, Antreprenor, Membru Fondator Romexterra Leasing IFN: Noi învăţăm copiii din şcoală, din familie să le fie teamă de eşec, dar nu trebuie să ne fie teamă de eşec niciodată

Autor: Roxana Rosu 07.06.2017

Românii îşi învaţă copiii încă din şcoală, din familie, să le fie teamă de eşec. E o greşeală, nu trebuie să ne fie teamă de eşec niciodată, a spus Ioana Necula, Antreprenor, Membru Fondator Romexterra Leasing IFN

”Am avut multe momente grele în viaţa mea de antreprenor. Cel mai dificil a fost când am realizat că propria companie, de 20 de ani, are dificultăţi. Am înţeles asta destul de repede, pentru că aveam şi experienţă în sistemul bancar. Am crezut că voi avea suport de la bănci, dar nu a fost chiar aşa, şi am căutat o soluţie. Cel mai greu a fost să semnez intrarea în insolvenţă, în 2010, aceasta fiind singura soluţie pentru a alinia creditorii. Am pus la punct un plan de restructurare, am primit finanţare si am separat companiile,pe modelul good bank-bad bank”

Ioana Necula a făcut International Leasing in facultate,iar în 2013 a preluat Romexterra Leasing IFN de la MKB Bank.

”Un alt moment dificil a fost chiar înainte de a prelua Romexterra, când o bancă şi-a retras finanţarea, aşa că am făcut o emisiune de obligaţiuni. De fapt pentru mine nu a fost doar a doua şansă, ci chiar a treia şansă în business. Nu mi-a fost teamă de eşec”

Suferim în România de stigmatizare, punem etichete copiilor, colegilor, angajaţilor.Încrederea este esenţială. Antreprenorul să nu se dea niciodată bătut. Nu poţi evita momentele dificile, dat trebuie să treci peste ele.

Trebuie să ne implicăm în educaţie toţi, să învăţăm tinerii să nu le fie teamă