Ce spune presa britanică despre Florin Morariu, românul care a intervenit în atacul terorist din Londra? Publicaţia Metro: „E un adevărat britanic”

Autor: Roana Rotaru 07.06.2017

Publicaţia britanică Metro, un ziar care se distribuie gratuit la metrourile din Londra, a scris pe prima pagina a ediţiei de ieri, 5 iunie, că Florin Morariu, românul care a intervenit în atacul terorist din Londra - lovind atacatorii cu o navetă de pâine, este „un adevărat britanic”.

„În orice altă zi este doar un imigrant. În momentul în care a făcut ceva bine... este un <<adevărat britanic >>. Pentru că, cu siguranţă, un adevărat român ţi-ar fi furat portofelul sau ceva de genul acesta, ca orice alt est european sărac şi necivilizat”, a scris pe facebook o românca care lucrează în Anglia şi care a sesizat abordarea publicaţiei britanice.

Publicaţia britanică Metro a menţionat însă ca element secundar că Florin Morariu s-a născut în România şi că acum el este mândria Londrei.

Florin Morariu este descris ca un erou în presa internaţională, după ce l-a lovit cu o ladă mare de pâine în cap pe unul dintre atacatorii din Londra, înainte de a oferi adăpost în brutăria în care lucra la 20 de oameni îngroziţi de ce se întâmpla pe străzi.