Câştigătorii bursei în luna mai: investitorii care au pariat pe acţiuni ale Armătura, Cemacon şi Oltchim

Autor: Dan Grigore Ivan 08.06.2017

Investitorii care au pariat în luna mai pe acţiuni Armătura au câştigat 65%, cea mai bună evoluţie de la bursă în această lună, urmată de Cemacon Cluj--Na­poca (38%) şi Oltchim Râm­nicu Vâlcea (33%). Pe de altă parte, cele mai mari deprecieri ale acţiunilor în luna mai au fost la VES Sighişoara (17%), Sinteza (17%) şi Alumil Rom Industry (16%). Transgaz (TGN) şi MedLife au înregistrat cea mai mare creştre din rândul constituenţilor referinţei bucureştene BET, după ce valoarea de piaţă a ambelor a crescut cu 19% fiecare.

MedLife, penultima listare de la Bucureşti, a înregistrat cea mai bună lună de la listarea din decembrie şi a ajuns la o capitalizare de 743 milioane lei, pe fondul unor tranzacţii de 13 milioane lei. De la listare şi până în prezent, valoarea de piaţă a reţelei private de servicii medicale a crescut cu 40%.

La polul opus, cea mai mare scădere a fost înregistrată de Ves (VESY), după ce capitalizarea bur­sieră a companiei a scăzut cu 16,9%, până la 7,4 milioane lei. De ase­menea, Oil Terminal (OIL) şi Electroargeş (ELGS), ambele în topul celor mai mari aprecieri din ultimul an, de 100% în cazul Oil Terminal şi 106% în cazul Electroargeş, au încheiat luna mai în teritoriul negativ.