UNSAR: Numărul asigurărilor facultative de locuinţe ar putea creşte cu până 5% în acest an

Autor: Anelis Baciu 08.06.2017

Numărul poliţelor de asigurare facultativă a locuinţelor ar putea creşte cu până la 5% în acest an, este de părere Aurel Badea, responsabil al secţiunii property din cadrul UNSAR, asociaţia profesională a asigurătorilor locali.

„Ne aşteptăm la o creştere a numărului de poliţe pentru locuinţe de până în 5%, atât pentru asigurări obligatorii, cât şi pentru asigurări facultative. Creşterea economică, dezvoltarea creditelor ipotecare şi orientarea brokerilor către poliţele facultative ca urmare a scăderii veniturilor din intermedierea poliţelor RCA sunt principalii factori care ar putea determină creşterea pieţei property în acest an”, a explicat Aurel Badea.

La finalul anului trecut numărul poliţelor facul­tative în vigoare se situa la 1,3 milioane, în timp ce numărul poliţelor obligatorii cu­mula 1,7 milioane. Creşterea numărului de po­liţe obligatorii peste nivelul celor facul­tative nu indică altceva decât o involuţie a pieţei, în condiţiile în care românii renunţă la asigurările mai complexe în detrimentul celor obligatorii cu puţine riscuri asigurate.

Numărul poliţelor facultative a scăzut anul trecut cu circa 8%, în timp ce numărul po­liţelor obligatorii a crescut cu 7%. Spre comparaţie, în urmă cu şase ani numărul poliţelor facultative de locuinţe se apropia de pra­gul de 5 milioane.