Două treimi din profitul Asirom pe 2016 au venit din asigurări de viaţă

Autor: Anelis Baciu 12.06.2017
Aproximativ două treimi din profitul brut raportat de Asirom anul trecut, echivalentul a 3 milioane de lei, au venit din asigurări de viaţă, deşi primele brute subscrise de companie pe acest segment reprezintă doar 11% din totalul afacerilor.
 
„Acest profit a fost determinat de măsurile adoptate în domeniul op­ti­mi­zării costurilor, îm­preună cu îm­bu­nă­tă­ţirea rezultatului investiţio­nal, ca ur­mare a venitului extraordinar pro­ve­nind din vânzarea de obligaţiuni“, se ex­plică în raportul pe 2016 al Asirom.
 
Pe de altă parte, profitul brut de pe segmentul asi­gurărilor generale a fost de circa două ori mai mic decât rezultatul înregistrat pe nişa asigurărilor de viaţă, respectiv de 1,6 milioane de lei. Asigurătorul pre­cizează că rezultatul din 2016 aferent clasei de asi­gurări generale este mai mare decât profitul obţinut anul trecut.
 
Asirom precizează că îmbunătăţirea profitului a fost determinată de măsurile adoptate în domeniul pro­ceselor de gestionare a daunelor şi a optimizării cos­turilor, dar şi de îmbunătăţirea rezultatului investiţional.