Indexul prosperităţii, ce este şi cum se măsoară. Unde se află România

Autor: Catalina Apostoiu 12.06.2017

Joi, într-o conferinţă la ASE despre potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate, organizată de ZF şi BCR, Le­ga­tum Institute va prezenta unde se situează România în indexul global al prosperităţii. La conferinţă sunt aşteptaţi premierul Sorin Grindeanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Think tank-ul londonez Le­ga­tum Institute a găsit o soluţie, un indice care pe lângă factori teh­nici precum PIB per capita ia în cal­cul şi factori mai umani, ca  bu­curia, tristeţea şi prietenii.

Potrivit organizaţiei, adevăra­ta prosperitate este o combinaţie din­tre bunăstarea economică şi cea socială. Indicele anual al aces­teia utilizează această definiţie a pro­sperităţii pentru a evalua şi mo­nitoriza performanţele diferi­te­lor ţări din lume după mai multe cri­terii, incluzând sănă­ta­tea, edu­caţia, economia şi capitalul social, dar cu 104 „varia­bile“. Indicele Prosperităţii constituie un instru­ment pu­ter­nic care ne arată cum se formează şi cum se schimbă pro­spe­ritatea la nivel mondial. Astfel pot fi mai bine înţelese ace­le ţări care devin mai prospere, dar şi cele a căror pro­speritate sca­de şi lecţiile care pot fi învăţate în aceste cazuri.

Vedeţi aici mai multe detalii despre Conferinţa ”Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate”.