Ungaria face o campanie naţională de încurajare a consumului de carne de iepure

Autor: Catalina Apostoiu 13.06.2017

Istvan Nagy, secretar de stat în ministerul ungar al agriculturii, a declarat că deşi este cel mai mare exportator de carne de iepure din Europa, Ungaria se situează pe ultimele poziţii când vine vorba de consumul intern al acestui tip de carne, „foarte sănătoasă, având un conţinut scăzut de colesterol şi grăsimi, cât şi uşor de preparat“, scrie Budapest Business Journal.

Ungurii consumă numai 200-300 de grame de carne de iepure pe cap de locuitor în fiecare an, în timp ce locuitorii ţărilor mediteraneene consumă peste 2 kg, a adăugat acesta. Robert Jurasko, director al Consiliului Produselor din Carne de Iepure, a declarat că acest tip de carne, sănătoasă şi uşor de digerat, ar trebui să se afle pe mesele familiilor ungare cel puţin o dată pe săptămână. În acest sens, guvernul maghiar şi reprezentanţii crescătorilor de iepuri au lansat o campanie naţională pentru a încuraja consumul de carne de iepure.