Transgaz îşi caută director general la o lună după demisia lui Petru Văduva

Autor: Cristina Bellu 13.06.2017

Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, declanşează procedura de selecţie a directorului general şi a directorului economic, care se va face de către Consiliul de Administraţie şi Comitetului Consultativ de Nominalizare şi Remunerare, fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane.

“Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a aprobat declanşarea procedurii de selecţie a Directorului General şi Directorului Economic în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.”, se specifică într-un document al companiei.

În cursul lunii mai, Petru Văduva, care ocupa funcţia de director general a demisonat de la conducerea companiei din cauza unor motive personale. Mandatul acestuia ca director general la compania de stat cu 4,9 mld. lei capitalizare urma să expire pe 3 iunie 2017.

Petru Văduva a ocupat funcţia de director general la Transgaz din 4 iunie 2013, când acţiunilie companiei erau cotate la 205 lei, şi a demisionat când preţul unei acţiuni era de 417 lei, la maximul istoric. În perioada 2009-iunie 2013, Petru Văduva a fost director general executiv la Ţiriac Holdings, pentru ca anterior să lucreze doi ani la Intreprid Global Emerging Markets.

Transgaz a avut în primul trimestru un profit net de 320 mil. lei, mai mare cu 86% faţă de primele trei luni din 2016, în timp ce afacerile au urcat cu 37% la 639 mil. lei.