Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Nu am primit nicio invitaţie oficială de a intra la guvernare; nu comentez speculaţii

Autor: Liviu Dadacus 13.06.2017

„Nu am primit invitaţia oficială de a intra la guvernare. Există o coaliţie, cu Guvern, cu premier cu tot. Ar fi extrem de incorect să intru în specualţii despre ce se va întâmpla”, a spus Kelemen Hunor.

„La Zalău, ştiţi declaraţia domnului Dragnea. Toată lumea a interpretat-o într-un singur fel. Până când există premier, până când există coaliţie, până când coaliţa are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta. Speculaţii, avioane, elicoptere, nu e treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Până când există premer cu majoritate, nu intrăm în astfel de discuţii”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat despre declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, care a spus că îşi doreşte ca anul 2018, anul centenarului, UDMR să se afle la guvernare alături de PSD, Kelemen Hunor a precizat că nu poate discuta dorinţele lui Dragnea.

„Nu pot să discut dorinţele domnului Liviu Dragnea, nu e treaba mea”, a spus Kelemen.

EL a mai arătat că Guvernul nu poate cădea decât prin moţiune de cenzură.

„De ce să cadă Guvernul? Are majoritate. Cineva a dorit să introducă moţiune de cenzură? Altfel nu cade Guvernul, doar prin moţiune de cenzură”, a spus liderul UDMR.

Întrebat despre posibilitatea demisiei premierului Grindeanu, Kelemen Hunor a spus că acest lucru ţine de cei care îl susţin pe premier şi de majoritatea parlamentară.