Moştenitorul lui „Soros de Bucureşti“: Am dat SIF Moldova pe Oil Terminal

Autor: Liviu Popescu 14.06.2017
În urmă cu trei luni, un mister bântuia pe bursa românească: un investitor în vârstă de 94 de ani toc­mai devenea unul dintre principalii acţionari la Oil Ter­minal, cel mai mare terminal de petrol al Ro­mâniei.
 
În grupurile restrânse de investitori şi pasionaţi de pieţe de capital umbla vorba că în spatele bătrâ­nului s-ar ascunde fonduri de investiţii străine sau in­terese ale multinaţionalelor în contextul în care in­ves­titorul jongla atunci, ca şi acum, cu acţiuni de mi­lioane de lei.
 
Ziarul Financiar a reuşit să vorbească cu fiul investi­torului şi să obţină de la acesta un interviu. Printre informaţiile pe care ni le-a dat se regăseşte faptul că bătrânul l-a împuternicit să tranzacţioneze în numele său, că a vândut acţiuni de la SIF Moldova pentru a cumpăra acţiuni la Oil Terminal şi că banii câştigaţi din dividende îi reinvesteşte în alte acţiuni.
 
Andrei Dumitrescu, inginer electronist în domeniul IT, din Bucureşti, spune că tranzacţionează de patru ani în numele tatălui său şi că în acest timp a investit contravaloarea a 16,8 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea, ceea ce la preţul de tranzac­ţio­nare de ieri echivalează cu 14,5 mil. lei.