Războiul din toate părţile împotriva şefului Uber îşi spune cuvântul: Travis Kalanick îşi ia concediu pe o perioadă nedeterminată

Autor: Ştefan Stan 14.06.2017

Şeful Uber, Travis Kalanick, a anunţat că îşi va lua concediu pe o perioadă nedeterminată, în condiţiile în care compania a făcut public un raport îngrijorător legat de cultura la locul de muncă, prin care ar fi cerut relocarea şi revizuirea lui Kalanick şi a responsabilităţilor acestuia. 

”Am nevoie de nişte timp liber pentru a-mi plânge mama, pe care am îngropat-o vineri, pentru a reflecta, pentru a lucra la mine şi a mă focaliza pe construirea unei echipe de talie mondială”, a spus Kalanick într-un email către echipa sa, făcând referire la tragicul accident prin care mama sa şi-a pierdut viaţa luna trecută. ”Dacă vom face Uber 2.0 să funcţioneze, trebuie de asemenea să lucrez şi să construiesc Travis 2.0, pentru a ajunge liderul pe care compania îl merită şi de care are nevoie”, a spus el. 

Decizia lui Kalanick de a părăsi compania pe o perioadă nedeterminată vine într-un moment de agitaţie mare pentru firmă. Duminică, bordul director a votat anonim să adopte recomandările de revizuire a locului de muncă, făcute de fostul procuror general al Statelor Unite, Eric Holder.