ZF Live. Teodor Blidăruş, preşedinte al ANIS: „România devine o piaţă cu un potenţial mare pentru a produce tranziţia către economia digitală“

Autor: Mihaela Pascari 16.06.2017

Industria soft şi servicii de IT din România va ajunge la afaceri de 4 miliarde de euro până la finalul acestui an, principala contribuţie urmând să fie zona de export, care va depăşi 3 mld de euro, arată un studiu realizat de ANIS – Patronatul Industriei IT.

Mai mult, la sfârşitul anului 2020 piaţa de IT este estimată la afaceri de 6 miliarde de euro.

„Industria IT creşte pentru că în România sunt mulţi specialişti. Creşterea investiţiilor la nivel mondial de asemenea are un impact asupra industriei IT. Într-un context geopolitic România devine o piaţă cu un potenţial mare pentru a produce tranzitul către economia digitală“, a spus Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS şi fondatorul companiei Softelligence, furnizorul local de soluţii de business, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În opinia sa, România are potenţial de a deveni un hub al tehnologiei, având în vedere că România şi Polonia sunt ţările cu un număr mare de specialişti în domeniul IT.