​Mişcare istorică. Gigantul de e-commerce Amazon a anunţat astăzi achiziţia Whole Foods, cel mai mare lanţ de retail de mâncare naturală din Statele Unite, pentru 13,7 miliarde de dolari

Autor: Georgiana Mihalache 16.06.2017

Gigantul de e-commerce Amazon a anunţat astăzi achiziţia Whole Foods Market, cea mai mare reţea de retail de mâncare organică şi naturală din SUA, într-o ofertă de 42 de dolari pe acţiune, care evaluează compania la 13,7 miliarde de dolari.

„Milioane de oameni iubesc Whole Foods pentru că oferă cele mai bune produse alimentare naturale şi organice şi pentru că vor să se hrănească sănătos”, a spus CEO-ul Amazon Jeff Bezos, citat de foxbusiness.com.

Whole Foods va continua să opereze magazinele sub brandul propriu şi fondatorul şi directorul general al companiei, John Mackey, îşi va păstra poziţia.

Afacerea, care urmează să fie aprobată de autorităţi şi de toţi acţionarii Whole Foods, este aşteptată să se închidă în a doua jumătate a acestui an. Este pentru prima dată când Amazon investeşte într-o reţea tradiţională de retail. Astfel, un gigant al e-commerce-ului se întoarce la originile comerţului desfăşurat în mod clasic în magazine tradiţionale.

Whole Foods, o companie din Austin, Texas, a crescut exponenţial în ultimii 20 de ani, în condiţiile în care consumatorii caută din ce în ce mai mult să se hrănească sănătos.

Este cea mai mare achiziţie a Amazon din 2014 încoace, de la achiziţia serviciului video Twitch pentru 970 de milioane de dolari. Preţul acţiunii a crescut cu 27% ca urmare a anunţului de achiziţie, până la 42 de dolari.

Compania Whole Foods are venituri de circa 15 miliarde de dolari pe an şi peste 400 de magazine în Statele Unite.

Analiştii afirmă că această mişcare îi va permite gigantului american al comerţului online o distribuţie locală mult mai facilă, inclusiv a produselor proaspete.