După-amiaza cuţitelor lungi

Autor: Iulian Anghel 18.06.2017

Cine crede că asistăm la o premieră se înşeala cu mult nesăţ. Ăştia şi-au luat gâtul de când s-au născut aşa cum lupul tânăr îl sfâşie pe cel bătrân. Aşa s-au născut ei pentru că nu pot fura şi minţi altfel.

Vă amintesc de ceea ce presa numea, la vremea aia, în urma cu vreo 15 ani  “noaptea cuţitelor lungi” – ce titlu îngrozitor – când Mircea Geoană l-a executat pe Adrian Năstase, cel mai puternic premier pe care îl avusese România postrevoluţie  pănă atunci. Hotelul Confort! Pentru cunoscători. Dar să-i dăm cuvântul dlui Nastase, într-o postare pe blogul domniei sale de acum vreo doi ani, pentru ca asta e, internetul ăsta nenorocit are o memorie incredibilă: "Au trecut aproape zece ani de la celebra reuniune PSD, de la Hotel Confort. Am recitit textul pe care mi l-am pregătit pentru acea întâlnire de <infierare>. Îmi pare rău să constat că, în mare măsură, am avut dreptate cu ceea ce spuneam la acel moment. A început un nou capitol, dar... Mă amuză şi acum faptul că eu cerusem un vot de încredere iar Geoana a hotărât să pună la vot „demisia" mea?! Cool. Este, oricum, prima dată când fac public acest text, cu adnotările de atunci. Va fi, din nou, un moment important pentru partid, în toamnă, când va avea loc un congres extraordinar. Lecţia nevoii de solidaritate va fi fost, oare, învaţată, între timp?".

Să râdem? Eu zic că da că, oricum, e duminică şi nu avem nimic de plâns.

În Parlament se va citi azi – duminică - moţiunea de cenzură pe care dl Dragnea o depune împotriva propriului guvern. Sper din toată inima să fie un circ cum nu s-a mai văzut, de vreme ce dna Firea care se visează preşedinta României a interzis circul cu animale de la Circul de Stat.

Hai să numărăm: Ceauşescu executat de Iliescu, Iliescu executat de nu ştiu exact cine, Geoană executat de Ponta, Ponta executat de Dragnea. De cine va fi executat Dragnea azi sau peste o săptămâna? Spectacolul e total. Să nu închideţi televizorul.