Teraplast Bistriţa îşi majorează participaţia cu încă 10% la producătorul de ţiglă metalică Depaco şi devine acţionar majoritar al companiei, cu 60% din capital

Autor: Cristina Bellu 19.06.2017

Grupul Teraplast, producător de profile din materiale din plastic, achiziţionează încă 10% din capitalul social al companiei Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică prin brandul Wetterbest, după ce, la începutul lunii martie, Grupul a luat 50% din Depaco printr-o tranzacţie de aproximativ 6 mil. euro.

“Consiliul de Administraţie al Teraplast aprobă achizţia de către Grup a 10% din părţile sociale deţinute de către Trofin Dumitru în societatea Depaco, împreună cu drepturile de vot aferente, libere şi negrevate de sarcini, reprezentând 10% din capitalul social al societăţii Depaco.”, precizează reprezentanţii Teraplast într-un document de presă.

În urma acestei tranzacţii Teraplast Bistriţa devine acţionar majoritar al Depaco, cu o participaţie de 60%.

In urma achizitiei, Grupul Teraplast va putea consolida in situatiile financiare atat cifra de afaceri, cat si profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vanzarile Depaco sa aiba o contributie importanta in cifra de afaceri consolidata a Grupului, premisele de crestere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piata interna, iar pe de alta parte intrarea pe pietele externe. In urma intrarii in Grupul Teraplast, Depaco vinde deja in Ungaria si Bulgaria”, spune Mirela Pop, Director General Teraplast.

Depaco a realizat in 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei si un profit net de 10,31 milioane lei. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco se desfasoara pe mai mult de 40 linii automate pentru tigla metalica cu diverse profiluri, pentru tabla cutata, pentru sistemul de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obtinut in 2016 o cifra de afaceri consolidata de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei si un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul în curs Grupul si-a propus o cifra de afaceri consolidata de 434,6 milioane lei si o EBITDA  de 63,3 milioane lei.

Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, Tera­plast este deţinută de omul de afaceri Dorel Goia, cu o partici­paţie de 46,77%, în timp ce compania KJK FUND II cu sediul în Luxemburg deţine 10%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Capitalizarea Teraplast (TRP) este de 368 milioane lei, valoarea unei acţiuni la tranzacţionare fiind de 0,65 lei în şedinţa de vineri, 16 iunie, cea mai recenţă dată la care s-au tranzacţionat acţiunile TRP.