Senatorul PSD Eugen Teodorovici: Am semnat moţiunea de cenzură; politica nu se face pe bază de prietenie

Autor: Liviu Dadacus 19.06.2017

Întrebat, luni, dacă va vota moţiunea de cenzură, Teodorovici a precizat: „După cum ştiţi, am şi semnat-o alături de ceilalţi colegi din Senat. Cred că este o decizie normală, având în vedere că ceea ce se întâmplă azi trebuie să înceteze cât mai repede, pentru ca noi, politicienii, cei care am fost aleşi în Parlament, să putem să avem un Guvern validat de către partid sau de către coaliţia care a câştigat în decembrie alegerile”.

„Această dispută între lideii PSD, dusă între PSD şi Guvern, nu cred că este un lucru normal”, a subliniat Teodorovici.

Întrebat despre relaţia sa de prietenie cu Victor Ponta, Teodorovici a răspuns: „Nu se amestecă aceste lucruri. Politica nu se face pe bază de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare şi care să aibă în principal în centrul lor interesul naţional, interesul românilor. Cred că o ţară trebuie să aibă un Guvern care să fie validat de către o majoritate parlamentară”.

„Repet încă o dată, nu este o discuţie pe bază de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni şi cu domnul Grindeanu şi cu domnul Ponta şi cu domnul Dragnea, dar nu facem politică pe bază de prietenie”, a adăugat Teodorovici.

El s-a declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD.

„Toată lumea e de acord că, încă, în Parlament există această majoritate, aşa cum românii au dat-o în decembrie 2016”, a spus Teodorovici.

Întrebat ce a făcut vineri la Guvern, Teodorovici a răspuns: „Am fost rugat să merg la Guvern, am fost acolo, e o chestiune normală, nu trebuie să ne ascundem de astfel de situaţii”.