Rusia anunţă ca va considera drept ţinte avioanele coaliţiei coordonate de SUA în Siria

Autor: Mircea Olteanu 19.06.2017

Într-un comunicat al autorităţilor militare de la Moscova se afirmă că toate avioanele şi dronele coaliţiei care acţionează la vest de Eufrat vor fi monitorizate şi considerate drept ţinte.

Ministerul a mai cerut Statelor Unite să ofere informaţii complete în legătură cu doborârea avionului sirian de tip Su-22.

Rusia a mai transmis că va suspenda aplicarea acordului cu Statele Unite privind coordonarea aeriană în Siria, scopul înţelegerii fiind acela de a preveni incidentele în aer între avioanele ruse şi cele americane în timpul operaţiunilor desfăşurate în această ţară.

Un avion de vânătoare american a doborât, duminică, o aeronavă militară siriană în provincia Raqqa, din nordul Siriei, Washingtonul comunicând că avionul sirian bombardase zone în care se aflau forţe ale coaliţiei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Potrivit armatei siriene, avionul a fost doborât în apropierea oraşului Rasafah, în timp ce efectua o misiune împotriva militanţilor Stat Islamic. Pilotul a fost dat dispărut.

"Acest atac flagrant este o încercare de subminare a eforturilor armatei ca singura forţă eficientă capabilă, alături de aliaţii săi, să combată terorismul pe teritoriul său. Acest incident vine într-un moment în care armata siriană şi aliaţii săi au făcut progrese evidente în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic", se arată într-un comunicat al autorităţilor de la Damasc.