Dragnea, despre înregistrările cu Kovesi: Personal, m-au deranjat. Aştept să văd dacă sunt autentice

Ziarul Financiar 19.06.2017

”Dacă aceste înregistrări sunt autentice, situaţia e gravă. Înţeleg că au fost contestate. Am înţeles că Inspectia Judiciară s-a autosesizat şi să vedem dacă aceste înregistrări sunt autentice. Atâta timp cât preşedintele României nu e în ţară, amân să mă pronunţ. Este o regulă demult, şeful statului e într-o vizită importantă, nu trebuie să venim cu o altă criză”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat care este opinia sa despre înregistrări, în contextul în care este pomenit numele fostei sale soţii, liderul PSD a afirmat că a fost foarte deranjat.

”În plan personal m-a deranjat foarte tare. Acolo aproape toate informaţiile sunt pe lângă lege şi Constituţie şi vă promit că am de spus şi eu”, a afirmat Dragnea.

Postul România TV a publicat duminică seara mai multe îregistrări cu Laura Codruţa Kovesi. În una dintre ele, procurorul şef al DNA le spune colegilor că: "sunt 6-7 dosare de care mă întreabă presa în fiecare săptămână. Spuneţi-mi ce se întâmplă. Din 8.000 de dosare n-am putut învinui un inculpat.(...) În cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni la DNA. (...) Cine nu are chef de muncă să plece. Am auzit comentarii pe dosarul OUG 13. Eu mi-am asumat acest dosar. Mi-am asumat acest dosar cu Surugiu şi Uncheselu. (..) Chiar să zică CCR că am derapat o să iau 4 dosare, mă duc la Morar şi îi spun "spălă-te cu ele pe cap". (..) Ultima e Udrea condamnată 6 ani pe abuz. Eu ştiu că ne-a dat peste cap decizia Curţii. Ne-a dat peste cap şi excepţia la Bombonica dar trebuie să ne facem treaba”.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în acest caz.