Platforma de recrutare online bestjobs.ro a generat venituri de 5,3 mil. euro, plus 40%

Autor: Mihaela Pascari 20.06.2017

BestJobs Recrutare S.A., compania care administrează platforma de recrutare online cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut afaceri de 5,3 mil. euro, în creştere cu 39%, şi un profit net de 1,7 mil. euro, arată datele publicate pe site-ul Minis­terului de Finanţe.

Compania face parte din grupul Neogen, controlat de antreprenorul local Călin Fusu, care include încă o platformă de recrutare online - CeeVee.com şi o platformă de reduceri numită Zumzi. Bestjobs.ro este cel mai profitabil business din cadrul Neogen. Marja de profit net a platformei a fost de 32% anul trecut. „Mizăm pe schimbarea modelului de afaceri în recrutarea online, de la plata pe joburi la plata pe aplicanţi. Pentru anul acesta ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor similară cu cea de anul trecut“, a spus Călin Fusu, fondatorul şi directorul executiv al grupului Neogen. Astfel, un angajator va putea viziona gratuit doar un număr limitat de informaţii din CV-ul unui aplicant.
 
Pentru a-l putea vizualiza integral, acesta va trebui să plătească.
 
Călin Fusu a mai spus că echipa Bestjobs, formată din peste 70 de angajaţi în acest moment, a implementat un sistem de bonusare pentru recomandări. Valoarea bonusurilor oferite de companii pentru recomandări pe platforma bestjobs.ro variază între 300 şi 3.000 de euro.