Încă o mutare în comerţul alimentar. Penny Market umează să preia un magazin de la francezii de la Carrefour

Autor: Cristina Bellu 20.06.2017
Retailerul Carrefour umează să transfere o unitate Billa grupului german Rewe, care operează în România lanţurile de magazine Penny Market, ca urmare a angajamentului luat de companie faţă de Consiliul Concurenţei în momentul preluării lanţului de magazine Billa România. Transferul efectiv este aşteptat să se întample începand 29 iunie.
 
Grupul francez Carrefour a preluat reţeaua de supermarketuri Billa în România în decembrie 2015 într-o tranzacţie de aproape 100 de milioane de euro, Consiliul Concurenţei apro­bând în vara anului trecut mutarea cu anumite condiţii. Pentru a elimina problemele de concurenţă, Carrefour s-a angajat să transfere către unu sau mai mulţi operatori trei supermarketuri din Brăila, respectiv două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa.
 
Tranzacţia prin care unitatea Billa din Brăila va fi transferată către Grupul Rewe este ce-a de-a doua operaţiune pe care Carrefour o face în contextul achiziţiei Billa, după ce în ianuarie a vândut cele două magazine Carrefour Market către operatorul Zanfir SNC.