Trei giganţi din imobiliare s-au calificat în ultima rundă de negocieri pentru achiziţia birourilor America House din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu 21.06.2017
Teddy Sagi, miliardarul israelian care a cumpărat birourile Swan din Pipera, fondul ceh de investiţii PPF, care a cumpărat anul trecut birourile Metropolis de pe b-dul Iancu de Hunedoara, şi austriecii de la CA Immo au intrat în ultima rundă de negocieri pentru achiziţia birourilor America House din Piaţa Victoriei din Capitală, potrivit datelor din piaţă.
 
Dintre cei trei, cel mai activ cumpărator din ultimele luni a fost Teddy Sagi, 46 de ani, care a plătit în şase luni aproape 50 de milioane de euro pe două proiecte de birouri.
 
Topmost Investments, compania contolată de mi­liar­darul israelian Te­ddy Sagi, care are o avere eva­luată la 3,2 mld. euro, a cum­pă­rat în martie anul acesta clădirea de birouri Polo­nă 68 Business Cen­ter cu 17 mil. euro şi un yield de puţin peste 9%, potrivit datelor din piaţă. Ante­rior, în toamna anului trecut acelaşi investitor a plătit 30 mil. euro pe proiectul de birouri Swan din Pipera Nord, achiziţio­nân­du-l de la Casa de Insolvenţă Transilvania. Achiziţia s-a făcut atunci prin intermediul Smartown Group, controlată de Topmost.