Ziua decisivă pentru PSD: CExN decide astăzi propunerea de premier. Florin Georgescu, aflat pe lista scurtă, a refuzat oferta lui Dragnea

Autor: Liviu Dadacus 26.06.2017

Potrivit unor surse din conducerea PSD, Dragnea ar fi avut în intenţie, la sfârşitul săptămânii trecute, să meargă în CExN cu două propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.

Lucrurile s-au precipitat, însă, duminică, în condiţiile în care Georgescu a declinat oferta lui Dragnea.

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunţat, astfel, la Antena 3, că a avut o discuţie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-şi doreşte să fie premier, având şi „ceva probleme de sănătate”.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună, are experienţa guvernării. Mi-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reuşim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Surse din conducerea PSD au precizat, MEDIAFAX, că, în condiţiile retragerii lui Georgescu, PSD nu avea duminică seara „nimic stabilit încă” în ceea ce priveşte o propunere de premier.

Cu toate acestea, potrivit unor surse, pe lista scurtă a lui Dragnea se află următoarele nume: Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu - vehiculate din cursul săptămânii trecute, dar şi Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu, ultimele două nume fiind vehiculate duminică seară, într-o declaraţie făcută de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, imediat după demiterea, prin moţiune de cenzură, a Guvernului Grindeanu, că are patru variante de premier ”şi domni şi doamne, din partid”.

Liderul PSD a explicat, la acel moment, că va avansa mai multe variante de premier, care să fie supuse votului CExN, el adăugând: "Şi acum simt usturimea de la o singură variantă".

CExN al PSD se va reuni la ora 10.30, la Palatul Parlamentului. La ora 13.00 este programată o şedinţă a grupurilor parlamentare, iar la ora 15.00 o delegaţie formată din 5 social-democraţi va merge la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, privind formarea noului Guvern.