Horaţiu Ţe­peş, proprietar Bilka Steel: Piaţa cons­trucţiilor rezidenţiale ar putea înregistra un avans de peste 10% până la finele a­ces­tui

Autor: Cristina Bellu 26.06.2017

Piaţa cons­trucţiilor rezidenţiale ar putea înregistra un avans de peste 10% până la finele a­ces­tui, este de părere Horaţiu Ţepeş, proprietarul producătorului de învelitori me­talice Bilka Steel din Braşov, companie care esti­mează pentru primele două trimestre ale anului un avans de peste 50% al cifrei de afaceri, pe fondul creşterii de preţ înregistrată la materiile prime şi al creşterii volumului de producţie.

Anul trecut, compania a înre­gis­­trat afaceri de peste 60 mil. euro, plus 41% faţă de 2015 şi o triplare a pro­fi­tului până la 33,2 mil. lei (7,4 mil. euro).

Cererea pentru produse vine în mare parte din zona companiilor industriale, a investitorilor din afară. Pentru a asigura materia primă, compania colaborează cu două combinate din Italia, dar şi cu ArcelorMittal din Polonia, Italia şi Macedonia.

„Recent am început să colaborăm şi cu combinatul de la Galaţi. Ne bucurăm că reuşim să formăm acest lanţ valoric în România. Avem diverşi competitori în piaţă, dar ceea ce ne diferenţiază este faptul că nu ne aprovizionăm din zona Asiei. Avem competitori zonali care se aprovizionează din Coreea, China sau India“, adaugă  Horaţiu Ţepeş.

Bilka Steel are o reţea de 500 de distribuitori, cel mai mare client fiind retailerul de bricolaj Dedeman din Bacău.