Liviu Dragnea, înainte de a intra în şedinţa CEx PSD: Sunt 5-6 propuneri de premier. Carmen Dan, una din variante

Autor: Liviu Dadacus 26.06.2017

Liviu Dragnea a anunţat, înainte de a intra în şedinţa CEx PSD, că în momentul de faţă coaliţia de guvernare are 5-6 variante pentru premier, iar Carmen Dan este una dintre acestea. PSD şi ALDE vor decide luni dimineaţa mandatul cu care merg la consultările de la Cotroceni.

„Am avut şi ieri şi zilele trecute discuţii cu aproape toţi preşedinţii de organizaţii, cu o serie de parlamentari, cu o serie de colegi din ţară şi au reieşit 5-6 variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseară, azi-noapte şi azi dimineaţă cu fiecare dintre ei, şi împreună, şi se degajează o soluţie pe care o să vreau să o propun în CExN. Şi cei care au reieşit din discuţiile cu preşedinţii de organizaţii vor vorbi şi ei”, a spus Dragnea luni, înainte de CExN.

El a susţinut că nu a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea de premier şi a arătat că şeful statului va desemna persoana nominalizată de PSD.

„Poate acceptă. Teoretic ar trebui să accepte. Am văzut poziţia sa din ultima perioadă, mi s-a părut o poziţie corectă, adică nu s-a implicat chiar dacă poate au fost tentaţii în această speţă şi cred că vrea stabilitate ca şi noi”, a spus Dragnea.

El a susţinut că PSD şi ALDE au majoritate, fapt care s-a probat la moţiune, fiind o „aritmetică simplă”.

Întrebat despre Carmen Dan, care a venit la CExN deşi nu este membru, Dragnea a spus că Dan este una dintre variantele de premier.

„A fost una din propuneri şi de aceea am rugat-o să vină să discutăm”, a spus Dragnea, care a arătat că toţi cei propuşi sunt invitaţi la CExN.

Întrebat dacă „şcoala de securitate” e bilă albă sau neagră pentru potenţialii premieri, Dragnea a răspuns: „ Îmi este greu să spun, dar e important ce decidem în partid. (...) Nu vreau să fiu răutăcios, dar despre alt premier zilele trecute se vorbea foarte bine chiar dacă avea această şcoală, ceea ce nu cred că trebuie neapărat să fie un criteriu”.