Distribuitorul de medicamente Farmexpert a închiriat un depozit de 9.000 mp în Chitila

Autor: Cristina Roşca 30.06.2017

Proprietarul proiectului este omul de afaceri Simon Roth.

Distribuitorul de medicamente Farmex­pert a închiriat în totalitate un depozit cu temperatură controlată în zona Chitila. Proiectul de 9.000 mp a fost finalizat luna trecută, după câteva luni de la începerea lucrărilor. Proprie­tarul proiectului este Eglast Investment SRL, parte a grupului Elgan, controlat de israelianul Simon Roth.

Numele lui Simon Roth, unul dintre cei mai discreţi investitori de pe piaţa imobiliară europeană, a apărut în prim-plan în acest an după ce a vândut depozitul Dacia de la Oraja companiei Global­worth Real Estate, condusă de Ioannis Papalekas, contra sumei de 42,5 mil. euro.

Pe lângă acest depozit, grupul Elgan, condus de omul de afaceri Simon Roth, a mai dezvoltat mai multe proiecte imobiliare similare, prin­tre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Lo­gistics (19.300 mp în Franţa), Renault-Nissan Lo­gistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Es­ta­tes Office & Logistics (57.000 mp în Un­garia) şi DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria), potrivit datelor ante­rioare ale ZF. Clădirea de 9.000 mp, structurată pe un singur etaj şi amplasat în nord-vestul Ca­pi­ta­lei, în Chitila este împărţită în 8.500 mp de de­po­zit şi aproape 500 mp de spaţii de birouri, plus o parcare de 35 de locuri.